Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Klank van Apollo Van Pijn Tot Troost - mannenkoor

Vrijdag 25 oktober 2024 | Nicolaïkerk | Utrecht
Op 25 oktober 2024 debuteert het nieuwe mannenkoor Klank van Apollo in de Nicolaïkerk Utrecht, onder leiding van de dirigenten Béni Csillag en Felix Hirn. Het concert, getiteld VAN PIJN TOT Troost, biedt een diepgaande muzikale reis rond thema’s als rouw en troost.

Het programma opent met de Lamentations of Jeremiah van Thomas Tallis, een meesterwerk uit de renaissance dat de klaagzangen van Jeremia met ingetogen kracht en emotie tot leven brengt. Daarna volgt Hymnus et Responsorium van Felix Mendelssohn Bartholdy, uitgevoerd met historische instrumenten in de basso continuo-sectie, zoals violen en orgel. Deze aanpak, geïnspireerd door Mendelssohns streven naar een neo-barokke klank, creëert een authentieke sfeer die teruggrijpt naar vroegere muziekpraktijken.

Het hoogtepunt van de avond is het zelden uitgevoerde Berliner Requiem van Kurt Weill, oorspronkelijk gecomponeerd voor mannenkoor en blazers. Voor deze unieke uitvoering heeft Felix Hirn het werk speciaal bewerkt voor gamba-consort en orgel, wat een ongebruikelijke maar fascinerende klankkleur aan het stuk geeft. Deze nieuwe benadering versterkt de rauwe emoties en het dramatische karakter van Weills muziek, die de nasleep van de Eerste Wereldoorlog en de zinloosheid van oorlog behandelt.

Met deze bijzondere programmatische keuzes en instrumentaties belooft dit concert een unieke luisterervaring te worden, waarbij historische klanken en moderne interpretaties op intrigerende wijze samensme.


Aanvangstijden

Vrijdag 25 oktober 2024: 20.00 uur

Datum: 25 oktober 2024
Tijd: 20:00 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Regulier Ticket: €19,-
Student Ticket: €13,-
Donateur Ticket: €26,-.
 

Bezoekersinformatie

Nicolaïkerk
Nicolaaskerkhof 8
3512 XC Utrecht (Utrecht)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *






Laat dit leeg:

Ook interessant

  • De Vorstin
    Het thuishonk voor een dynamische popcultuur in mediastad Hilversum .. »
  • Hoorntrio Ars Floreat
    Optreden in Zeist .. »
    26 oktober
  • De Gelderlandfabriek
    Dé culturele hotspot van de Betuwe .. »
Uitgelicht