De prachtige boerderij aan de rand van de Graanrepubliek is vrijwel geheel authentiek ingericht. Hier is te zien hoe de welgestelde graanboeren in het midden van de 18e eeuw woonden en werkten.
Toen het in 1858 werd gebouwd bevond de Groninger akkerbouw zich op de top van de welvaart. Die jaren worden wel de champagnejaren genoemd en dat is aan de boerderij af te lezen.
Gelijktijdig met de bouw van de boerderij werd een Engelse landschapstuin aangelegd met een vijver en slingerende wandelpaden.
Het voorhuis heeft een deftige entree met stoep en verder fraai ingerichte kamers. De woonvertrekken hebben prachtige stucwerkplafonds en allerlei decoraties in Jugendstil.
Het witte voorhuis is geheel onderkelderd en biedt plaats aan de bekende weckflessen met tuingroente, een collectie Keuls steengoed en een verzameling 19e eeuws keukenaardewerk.
Verder naar achteren de eetkamer, de meidenkamer met bedstede, de keuken en het karnhuis.
Helemaal aan het einde het bedrijfsgedeelte het landbouwgerei, de koegang met koe- en paardenstallen en de enorme graanschuur voor de opslag van de oogst.
Bezoekers worden ontvangen door vrijwilligers die als boer, meid of knecht, het leven van vroeger laten zien en daarover kunnen vertellen.
Een ontdekkingstocht in de boerderij is ook heel leuk voor kind
Wist je dat Hermans Dijkstra in Midwolda een 19e-eeuwse herenboerderij is, compleet met originele meubels en kunstwerken?
Wist je dat Hermans Dijkstra ook een sfeervol restaurant heeft dat lokale specialiteiten serveert?
Wist je dat de boerderij vroeger een belangrijke rol speelde in de graanhandel van het Oldambt?